На Кіровоградщині переплутали арештантів у СІЗО й привезли на суд не того

Перегляди: 3893

За запитом судді Олександрівського районного суду Сергія Пляки з СІЗО Кропивницького на засідання доставили арештанта, але не того, що треба.

Про це CBN розповіла директор (головний редактор) ТОВ «РВО “Олександрівщина”» Галина Шевченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

18 липня суд мав розглядати справу щодо пограбування приміщення ТОВ «РВО “Олександрівщина”» та кількох приватних підприємців.

Обвинувачені – двоє чоловіків, один з яких перебуває під домашнім арештом, інший – ухвалою суду одержав 60 діб арешту і знаходиться у слідчому ізоляторі Кропивницького. Останнього у супроводі конвою мали доставити з обласного центру до районного суду.

За кілька хвилин до початку засідання з’ясувалося, що привезли в Олександрівку не ту особу. Співпало майже все – прізвище, ім’я і навіть по-батькові. Різниця лише в даті народження. Обвинувачений народився 15 березня 1988 року, той, хто постав того дня перед судом, з’явився на світ 5 серпня 1979-го. У слідчому ізоляторі переплутали арештантів.

Водночас Галина Шевченко сумнівається, що це сталося випадково. «Як вони змогли це зробити, якщо той, кого привезли на судове засідання в Олександрівський суд, уже одержав вирок суду?! - зазначила вона. - І чому він сам ще перед виїздом не сказав, що він не "той"?! У залі суду він посміхався і заявив, мовляв, а що тут такого - і прокатався, і свіжим повітрям подихав… Перше судове засідання тривало лише п’ять хвилин. Спочатку факт підміни звинуваченого у присутніх, серед яких були і представник прокуратури, і захисник обвинуваченого, викликав здивування, потім - сміх з нотками обурення. Хоча потерпілим, якщо чесно, було зовсім не до сміху. До речі, ніхто з тих, хто постраждав від крадіжок, про це засідання повідомлений не був. А у канцелярії суду сказали, що повістки у суд їм були відправлені ще 10 липня. Та за вісім днів ці папірці чомусь так і не дійшли до адресатів».

Наступне засідання призначили на 23 липня.

Нагадаємо, на початку березня та квітня 2018 року до відділення поліції надійшли два повідомлення про викрадення майна з приміщення ТОВ «РВО “Олександрівщина”». ТОВ видає районну газету «Вперед».

У травня поліція затримала підозрюваних - 30-річного кропивничанина та 23-річного жителя Олександрівки.