В Олександрії важкохворі діти не отримують безкоштовно гігієнічні засоби

Перегляди: 1092

Громадська організація «Серце матері» в Олександрії звернулася до керівництва міста з проханням виконати закон та забезпечити важкохворих дітей гігієнічними засобами.

Про це на вчорашньому засіданні обласного комітету доступності розповіла заступник голови комітету Людмила Шукрута, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про безкоштовне забезпечення дітей з інвалідністю гігієнічними засобами, відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.

В Олександрії живуть понад 40 дітей з порушенням тазових органів. Кожному з них у середньому на місяць потрібні дві упаковки памперсів. Це майже 800 гривень.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко звернувся до керівництва всіх районів, міст та територіальних громад області щодо забезпечення дітей з інвалідністю, які потребують такої допомоги, необхідними гігієнічними засобами.

Важкохворі діти в обласному центрі три роки безкоштовно отримують гігієнічні засоби. У Кропивницькому таких діток - більше 50.