Члени Громадської ради при міськраді Кропивницького звинуватили колег у саботажі

Перегляди: 1358

Вже три місяці Громадська рада Кропивницького не працює і, таким чином, не захищає інтереси жителів міста.

На цьому на прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 20 липня, в прес-центрі CBN, наголосили члени правління ГР.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На думку Дмитра Яковенка, шість із десяти членів правління не мають власної позиції й фактично є чиїмось маріонетками. Він нагадав, що Громадська рада як наглядовий орган має привілей втручатися в діяльність міської влади і захищати права простих людей.

«Для цього Громадська рада повинна проводити збори і саме на них вирішувати всі питання. На жаль, протягом трьох місяців, які пройшли після установчих зборів, загальні зібрання не відбуваються, як і робота комітетів. І чи будуть вони найближчим часом, під великим питанням», - зазначив Яковенко.

Серед питань, у яких терміново повинна розібратися рада, за словами Яковенка, - підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, тарифів на воду, встановлення індивідуального опалення, вирубки в місті дерев, будівництва сміттєпереродного заводу тощо.

На репліку стосовно того, що чотири члени правління, які були присутні в прес-центрі CBN, а це Микола Барабуля, Олександр Тарасов, Людмила Харламова та Дмитро Яковенко, могли б самі безпосередньо йти до кабінетів чиновників і вирішувати проблеми, Яковенко зазначив, що сенс роботи ради - у виробленні єдиної позиції всіх її членів по тому чи іншому питанню. Саме цю позицію рада в межах своїх повноважень і доносить до місцевої влади.

Актив правління запросив усіх членів Громадської ради зібратися наступної п'ятниці, 27 липня, о 14:00 в 426 кабінеті міськвиконкому, щоб спробувати почати нормальну роботу.