Кропивницький приєднався до Всеукраїнської акції «Україна – не живодерня» (ФОТО)

Перегляди: 1205

Близько сотні жителів обласного центру долучилися до всеукраїнської акції «Україна – не живодерня» проти вбивства безпритульних тварин, сьогодні 20 липня.

Про це інформує кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники акції тримали в руках плакати «Зупиніть масове вбивство», «Вони вас люблять, а ви їх убиваєте», «Ні смертям», «Україна – не шкуродерня», «Святогора за грати», «Поліція і прокуратура, досить бездіяльності!» та інші.

Зоозахисники підписали звернення до Президента Україна Петра Порошенка з п’яти пунктів.

Зокрема, небайдужі просять:

1. Внести в Верховну Раду України законопроект щодо коплексного врегулювання питань, пов’язаних із тваринами (з урахуванням пропозицій зоозахисної спільноти);

2. Запровадити повну заборону на вбивства тварин при регулюванні їх чисельності та заборону на використання тварин у видовищних заходах (цирках, шапіто, дельфінаріях тощо) та на мисливських випробувальних станціях;

3. Забезпечити виконання чинного законодавства в сфері поводження з тваринами.

4. Доручити Кабінету Міністрів розробити та запровадити механізм централізованого комплексного вирішення питань, пов’язаних з тваринами, що базується на принципах гуманності та загальнолюдських цінностей.

Окремими пунктом активісти закликали Главу держави взяти під особистий контроль притягнення до відповідальності та покарання посадових осіб Миколаєва, де за ніч у комунальному притулку позбавили життя сім десятків собак.

Акція «Україна – не живодерня» одночасно пройшла у двадцяти містах, зокрема в Одесі, Львові, Вінниці, Миколаєві, Івано-Франківську, Бердянську, Рівному, Сумах, Херсоні, Черкасах, Житомирі, Ужгороді, Кривому Розі, Запоріжжі, Полтаві, Охтирці, Києві та інших.

Нагадаємо, наприкінці червня зоозахисники Кропивницького провели мовчазний флешмоб через масове вбивство собак у місті. Внаслідок отруєння собак, поліція обласного центру тоді відкрила кілька кримінальних проваджень і відшукала жінку, яку підозрюють у вбивстві.

Однак до сих пір підозрюваній не обрали міру запобіжного заходу.