У Кіровоградському районі АТОшника вигнали з товариства мисливців і рибалок, бо на війні не платив внески

Перегляди: 3102

Голова Кіровоградського районного Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) Григорій Готішан виключив зі списків членів товариства учасника бойових дій, інваліда війни Олександра Ілляшенка.

Про це Ілляшенко розповів CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Ілляшенко в недалекому минулому очолював Обознівську первинну організацію товариства. Його мобілізували до ЗСУ в грудні 2014 року. Воював на сході України у складі розвідроти 57 бригади, отримав важкі поранення та інвалідність. Через те, що він фізично не мав можливості потрапити додому, його автоматично виключили з лав районної організацій УТМР.

Після повернення з війни його змусили повторно оплатити членські та вступні внески. Водночас для учасників бойових дій в товариствах країни не лише передбачені пільги, а й відсутня можливість виключення.

У телефонній розмові голова районної організації Григорій Готішан повідомив, що це питання не може бути вирішене, бо вони не мають документів, які підтверджують інвалідність та участь у війні.

Сам Олександр розповів, що всі документи ще тиждень тому надав бухгалтерові товариства Вікторії Пікаш, яка повинна була передати їх голові.

Наступного тижня в УТМ Кіровоградського району відбудеться виборча конференція.