У крамницях Кіровоградщини можуть продавати фальсифіковане масло

Перегляди: 1110

Держпродспоживслужба Кіровоградської області просить інформувати про наявність у магазинах фальсифікованого масла.

Про це повідомляється на сайті відомства, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провела розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ, щодо діяльності молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях та виробництва ними масла солодковершкового.

Перевірку проводили фахівці головних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській і Полтавській областях за дорученням Держпродспоживслужби.

Перевіркою підтверджено, що нині потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою: смт Рожнятів Івано-Франківська область не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, в маркуванні якого зазначено адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку.

Відповідно, нібито масло солодковершкове, яке зараз реалізується у торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане.