В Кропивницькому для дітей з інвалідністю створили спортивну залу для занять лікувальною фізкультурою

Перегляди: 1345

У Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю сьогодні, 20 липня, відкрили спеціальну спортивну залу для занять лікувальною фізкультурою.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як нагадала директор центру Лілія Місюня, 2017 року Центр в рамках «Громадського бюджету - 2018» висунув свій соціальний проект «Фізкультура для всіх» і виграв. Більше двох тисяч кровиничан підтримали ідею обладнати спортзалу для особливих діток.

«Шість років у Центрі не було можливості займатися фізичною реабілітацією дітей з інвалідністю, - розповіла Лілія Місюня. - А ось тепер вона з'явилася».

Закупили м'які модулі, мати, сітку, підвісну реабілітаційну систему зі спеціальними ходунками, яка дозволяє дитині, наприклад з ДЦП, рухатися і таким чином відновлювати функції. Її зробили та встановили фахівці фірми «Альма» з Хмельницького, яка спеціалізується на реабілітаційному обладнанні.

«Будемо виховувати майбутніх паралімпійців», - зазначила Місюня.

«Дуже добре, що такі соціальні питання виходять на перший план, люди розуміють їхню важливість, виявляють турботу та бажання допомогти дітям з інвалідністю», - наголосила директор Центру.

Відвідувачі центру вже сьогодні розпочали займатися лікувальною фізкультурою.