Кропивничани посіли 7 та 8 місця на чемпіонаті України з легкої атлетики

Перегляди: 1266

У Луцьку продовжується чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих за участі найсильніших спортсменів нашої країни.

До фіналу в стрибках у висоту, який відбувся вчора ввечері, повідомив кореспондент СВN, потрапили два кропивничани - багаторазовий чемпіон країни, учасник Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко та молодий Антон Мокряк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зазначимо, що Дмитро поки що не набрав оптимальної форми після доволі серйозної травми. Тим не менш, наш лідер з першої спроби подолав планку на висоті 195, 200, 205 та 210 см, а ось 215 см підкорилися лише із третьої спроби. І це був найкращий результат Дмитра в цьому сезоні.

Всі намагання подолати висоту 220 см не увінчалися успіхом. Тож Яковенко за кількістю спроб поступився киянину Сергію Спільняку, фінішувавши на 7-му місці.

Антон Мокряк взяв з другої спроби 195 см, із першої – 200 та 205 см і з третьої – 210 см і повторив особистий рекорд.

Це досягнення дозволило Антонові посісти 8-ме місце серед найсильніших стрибунів України.

Перемогу, з результатом 226 см, тут святкував досвідчений учасник Олімпіади 2016 року Андрій Проценко з Херсона.

З таким же результатом, що є його особистим рекордом, але з більшою кількістю спроб на попередніх висотах, змагання закінчив Дмитро Дем’янюк.

Бронзу з результатом 223 см здобув житомирянин Андрій Ковальов.

Нагадаємо, що чемпіонат України проходить у Луцьку з 18 по 21 липня та є заключним етапом відбору до чемпіонату Європи, який відбудеться з 7 по 12 серпня в Берліні.