У Кропивницькому знову не змогли визначитися з тим, якою буде площа Героїв Майдану

Перегляди: 1249

Вчора, 20 липня, члени конкурсної комісії в черговий раз розглядали проекти пам’ятника Героям Майдану на головній площі міста.

Це були 14 проектів, представлених ще влітку минулого року, які викликали великий резонанс серед кропивничан, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Члени журі спробували систематизувати проекти, аби відокремити ті, що передбачають лише встановлення пам’ятника без реконструкції площі,  від комерційних проектів з благоустрою площі та тих, що більш-менш відповідають умовам конкурсу.

Архітектори та мистецтвознавці зазначали, що, на жаль, немає жодного проекту, який би повністю відповідав вимогам конкурсу і погодилися, що найкращим вирішенням проблеми стане компіляція елементів різних проектів.

Проте головним каменем спотикання для членів комісії стало формулювання відмови від допуску проектів до конкурсу.

Відтак члени комісії вирішили провести наступне засідання наступного четверга о 10:00.

Нагадаємо, що за умовами конкурсу в центрі Кропивницького треба створити якісний громадський простір з відображенням цінностей Революції Гідності, умови для того, щоб кожна людина частиною громади, народу та  нагадувати сучасникам та майбутнім поколінням про жертовний подвиг, силу і волю людей, які вийшли на Майдан.

Конкурсанти мали донести дух Революції Гідності, просторовими засобами створити переживання єднання великої кількості людей заради великої мети.

Вони повинні були передати такі абстрактні поняття як любов, скорбота, смерть, народження свідомості нового покоління, відчуття себе громадянином, людиною і уникнути при цьому «шароварщини». З іншого боку,  зберегти багатофункціональність простору площі і  запропонувати схему благоустрою території.