Восени жителі Кропивницького вибиратимуть проекти, які реалізуватимуться за кошти громадського бюджету

Перегляди: 947

З 1 квітня до міськради Кропивницького надійшли 64 проекти на конкурс «Громадський бюджет-2019».

Про це сьогодні, 23 липня, під час засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету наголосив директор Департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрій Паливода, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Паливода зазначив, що всі проекти пройшли експертизу у виконавчих органах влади: погоджені п'ять великих проектів, чотири соціальні, та позитивні висновки отримали 30 малих проектів.

Погоджені великі проекти стосувалися впровадження інноваційних медичних інформаційних систем, таких як «Поліклініка без черг» та «Електронна система охорони здоров'я eHealth» , капремонту дороги та освітлення провулку Бережинського, облаштування пішохідного переходу на вулиці Мотокросній на Завадівці, благоустрою «Алеї авіаторів» та території майдану 101 мікрорайону. Разом проекти коштують 3,63 мільйона гривень.

Проблеми викликало погодження проектів, які передбачали благоустрій селища Нового. Члени ради вирішили, що реалізувати проекти можна за рахунок співфінансування з міського та селищного бюджетів.

В минулорічному конкурсі перемогли 27 проектів, які зараз успішно втілюються в життя. Наприклад, інформаційно-туристичні вказівники, арт-інсталяції Umbrella Sky, дитячий майданчик та спортивна зала для занять лікувальною фізкультурою в Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

Голосування за проекти розпочнеться на початку вересня.