Житель Вінниці заявляє, що в Кропивницькому його ледь не вбили копи, поліція заперечує (ВІДЕО)

Перегляди: 3525

Житель Вінниці Сергій Пилипчук звинувачує поліцейських Кропивницькому в тому, що вони побили його на залізничному вокзалі.

Про це він повідомив CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«17 липня я мав їхати з Кропивницького до Вінниці потягом, - розповів Пилипчук. - На вокзалі близько десятої вечора до мене підійшли поліцейські - троє чоловіків і дівчина. Я на сходах сидів, грався на мобільному. Мене попросили пройти всередину. Потім узяли паспорт і сказали їхати з ними, речі взяти не дозволили, віддали їх у кіоск на території вокзалу».

За словами Сергія Пилипчука, він раптом відчув удар по голові, почав втрачати свідомість: «Я сів біля холодної батареї, думав, трохи легше стане. Чергова по вокзалу залила мені рану зеленкою, а поліцейські підхопили мене під руки й повели на вулицю. Моєю головою - з другого разу, бо з першого не вийшло - відкрили двері».

Вінничанин стверджує, що отямився о четвертій ранку в лісосмузі. Побачив недалеко світло і попрямував туди. «То виявився гаражний кооператив якийсь, - сказав Пилипчук. - Назустріч вийшов охоронець і викликав "швидку". Наряд поліції також приїхав, спочатку мене в лікарню відвезли, де зашили голову, потім - у відділ поліції. Там погрозами і силою - стільчик з-під мене вибивали - змусили поставити підпис, де показали. І порадили йти швидше, щоб не потрапляти більше їм на очі».

Сергій Пилипчук повернувся на вокзал за своїми речами, але продавчиня в кіоску заявила, що він нічого там не залишав. Чоловік знову викликав поліцію: «Вони над мною стібатися почали - типу, вдарився головою об батарею, маячню всіляку несе. Я зрозумів, що ловити нічого. Чергова на вокзалі зателефонувала мамі, і вона за мною приїхала. А вже у Вінниці я написав заяву».

У секторі комунікації ГУ Національної поліції у Вінницькій області CBN підтвердили, що Сергій Пилипчук звернувся до них з заявою. «21 липня порушили кримінальне провадження за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. - CBN). Організовано проведення першочергових слідчих дій», - повідомили там.

Пилипчук також написав заяву на ім’я начальника управління департаменту внутрішньої безпеки ГУ НП в Кіровоградській області Андрія Матвієнка.

У патрульній поліції Кіровоградщини, чиїх співробітників звинувачує Пилипчук, заявили, що ситуація зовсім не така, як її намагається подати вінничанин. На підтвердження цього на офіційній сторінці у Facebook виставили відео з камер спостереження на залізничному вокзалі.

https://www.facebook.com/kroppolice/videos/1595615877214776/

https://www.facebook.com/kroppolice/videos/1595640187212345/?t=0

https://www.facebook.com/kroppolice/videos/1595645923878438/

В описі відео сказано: «Пролити світло допомогли відеозаписи камер залізничного вокзалу та очевидці події, яка трапилась 17 липня 2018 року. Звертаємо увагу, що на камерах відлік іде по зимовому часу!

Біля кіоску в приміщенні Кропивницького залізничного вокзалу спілкувались двоє чоловіків. Один з них, втративши рівновагу, впав на землю, вдарившись головою об батарею, яка знаходилась позаду. З огляду камери далі всі події відбувались за колоною будівлі. <...>

Падіння чоловіка помітили перехожі, працівниця кіоску, біля якого все це сталося та працівники залізничного вокзалу, вони помітили кров на потилиці та невеликий рубець на голові. На місце події покликали медика при залізничному вокзалі для надання медичної допомоги. Після чого небайдужий очевидець вивів особу на свіже повітря та посадив на лаву. Потім чоловік з особистими речами невпевненою ходою пішов з вокзалу вздовж колій у невідомому напрямку.

Згодом патрульним надійшов виклик, близько десятої години вечора, про те, що невідома особа прийшла до вокзалу в нетверезому стані, впала і розбила голову об батарею. Тепер ходить по рейках.

Екіпаж патрульних негайно виїхав за вказаною адресою. На місці виклику дану особу не виявили. <...> Майже через півтори години патрульним надійшов черговий виклик на залізничний вокзал: невідомий у нетверезому стані хоче потрапити до медпункту. Заявниця зазначила, що зараз знаходиться сама та боїться його впускати. Вона попередила кривдника про виклик поліції, тому, ймовірно, чоловік злякався і пішов геть.

Патрульні які прибули на місце виклику, при опрацюванні території вокзалу виявили громадянина схожого за описом в стані сильного алкогольного сп’яніння, щодо якого находив виклик <...> при спілкуванні з патрульними чоловік повідомив, що він втратив речі та не може чітко повідомити, чи це було пограбування, чи з власної необережності речі були втрачені. Поліцейськими було запропоновано особі проїхати до міськвідділу для написання заяви щодо інформації, котру він їм повідомив. При візуальному огляді перед посадкою особи до службового авто патрульними було помічено в останнього травму голови на потилиці.

По дорозі до міськвідділу дана особа, нічого не пояснюючи, попросила зупинитися та, відмовившись від допомоги, пішла у невідомому напрямку.

А вже близько 4 години 18 липня на лінію «102» надійшов виклик від лікаря місцевої лікарні про побиття особи працівниками поліції. На місце виїхала слідчо-оперативна група, під час спілкування з якою особа, знаходячись в лікарні, самостійно відмовилась писати заяву».