Фермер з Кіровоградщини, історія якого прогриміла на всю Україну, дійшов до Верховного Суду

Перегляди: 3254

Справу щодо ймовірного рейдерського захоплення ТОВ «Нива-2010» у Бережинці Кіровоградського району, власниками якого є родина Трибиненків, розглядає Верховний Суд.

Про це під час прес-сніданку сьогодні, 25 липня, журналістам повідомила заступник голови Кіровоградського окружного адміністративного суду Любов Хилько, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Справа Трибиненка на розгляді у Верховному суді. Апеляційний суд Дніпропетровської області сказав, що це не юрисдикція адміністративних судів, а це юрисдикція господарських судів, оскільки це стосується оренди, - сказала вона. - Земля – це така категорія, що фактично цивільні суди розглядають право користування. Ось є у нас одна ділянка землі і є особа, яка користується цією землею, - може розглядати цивільний суд – це спір про право, адміністративний суд в порядку реєстрації може розглядати господарський суд у праві аренди, оскільки одна земля і одна особа нею користується, але правовідносини до різних категорій судів відносяться».

«Я не знаю, що скаже Верховний Суд. Позиція Верховного Суду є обов’язковою для застосування, як визначиться Верховний Суд, чия це юрисдикція, так і буде. Але юрисдикція адміністративних судів – перевірка дій державного реєстратора», - зазначила суддя.

Нагадаємо, в юстиції Кіровоградщини розповіли про зрушення у справах агрофірм, що заявляли про рейдерство.

Скандал довкола ТОВ «Нива-2010» в Бережинці Кіровоградського району розгорівся у травні 2017 року: керівник підприємства Микола Трибиненко заявив, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства. 27 червня 2017-го представники охоронної фірми – демобілізовані бійці батальйону «Донбас» на чолі з екс-командиром Анатолієм Виногродським – прибули захищати майно ТОВ «Нива-2010» у Бережинку. Їх затримали поліція і Нацгвардія. Ця історія набула значного резонансу в Україні.


Прес-сніданок провів Комітет виборців України в рамках проекту «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях», що виконує ВГО «Комітет виборців України», в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Регіональною партнерською організацією є Асоціація «Громадські ініціативи».

Це громадське обговорення проводиться за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).