Кропивничанин став рефері міжнародної федерації дзюдо

Перегляди: 991

Директор обласної комплексної ДЮСШ «Ніка», старший тренер області з дзюдо, президент Кіровоградської обласної федерації боротьби дзюдо та самбо, майстер спорту Сергій Нечмоня став рефері міжнародної федерації дзюдо.

Про це СВN повідомили в обласній федерації дзюдо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Випробування судді проходили в рамках Кубку Європи з дзюдо в Празі, який відбувся 20 - 22 липня. Спочатку претенденти на отримання ліцензії рефері міжнародної федерації дзюдо складали іспити на знання англійської мови та правил свого виду спорту. А потім уже демонстрували свої вміння на практиці, обслуговуючи сутички Кубку Європи.

Знання та практичні навички оцінювали директор рефері-комісії Європейського союзу дзюдо - Олександр Яцкевич (Латвія), головний рефері-комісар Френкі де Мур (Бельгія), комісари Тоніно Чурлі та Каті Моует (Франція).

Директор ОК ДЮСШ «Ніка» успішно впорався з усіма завданнями й став десятим рефері міжнародної федерації дзюдо в Україні. Крім того, він першим отримав таке звання на Кіровоградщині.

Ліцензія безстрокова й надає право судити змагання, що проходять під егідою Європейського союзу дзюдо.