На Кіровоградщині заявили про масове отруєння водопровідною водою

Перегляди: 4882

Жителька Світловодська Віра Ярош заявляє про різке погіршення стану здоров’я її родини та в сім’ях родичів, на їхню думку, це – через стан водопровідної води.

Про це Віра Ярош повідомила CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми батьки трьох дітей: двійні (1 рік і 5 місяців) та доньки (7 років), – розповіла вона. – У суботу ввечері була дуже сильна блювота у сина, якому рік і 5 місяців. Телефонувала до дільничного лікаря – вона призначила лікування в телефонному режимі. У неділю йому стало легше. Але цього ж дня старша дочка теж почала рвати, в неї була загальна слабкість і температура 37. Виходжувала я її до обіду понеділка. Блювота припинилася».

За словами Віри Ярош, у понеділок в її доньки, якій 1 рік і 5 місяців, почалася блювота з раннього ранку і теж до обіду.

«І у мене дуже болів шлунок цього дня, - додала жінка. - Чоловік вчора близько 16:00, перебуваючи на роботі, відчув симптоми отруєння – температура 38,3, діарея, блювота. Лихоманка всю ніч, вчора телефонувала в "швидку" дізнатися, як чоловіка лікувати. Виклик не оформляла. Чоловік на роботі відпросився - сьогодні відпоювали вдома. Аналізи дітей сьогодні зберу, якщо вийде, – і в лабораторію».

Віра Ярош також сказала, що подібні проблеми - і в сім’ї її свекрухи та родині знайомих: «Ще вчора свекруха, знаючи про нашу ситуацію, зателефонувала і повідомила, що у неї теж блювота. І у знайомих у родині отруєння. Це ті люди, яких я знаю особисто. Ми думаємо, що до цього призвела якість водопровідної води, яку нам подають із зеленого Дніпра... Але, так як наша сім’я не може собі фінансово дозволити самостійно зробити забір води та здати на аналіз, ми опинилися в глухому куті. Але хочемо якось вплинути на ситуацію, а не знаємо, як це грамотно зробити».

CBN намагається зв’язатися з керівництвом ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Подробиці цієї історії – згодом.