Судді Кропивницького скаржаться на завантаженість

Перегляди: 944

За європейськими стандартами на одного суддю має припадати близько 180 справ, у Кропивницькому один суддя опрацьовує близько півтисячі.

Про це під час прес-сніданку сьогодні, 25 липня, журналістам повідомила заступник голови Кіровоградського окружного адміністративного суду Любов Хилько, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Протягом минулого року суд розглянув 2 тисячі 500 справ, станом на сьогодні вже надійшло 2 тисячі 600. За європейськими стандартами, на одного суддю припадає близько 180 справ, то в нас – близько півтисячі», - сказала Хилько.

Прес-сніданок провів Комітет виборців України в рамках проекту «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях», що виконує ВГО «Комітет виборців України», в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Регіональною партнерською організацією є Асоціація «Громадські ініціативи».

Це громадське обговорення проводиться за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).