За два дні на Кіровоградщині у перевізників виявили 738 порушень

Перегляди: 858

В рамках операції «Перевізник», яка стартувала в області 23 липня, на Кіровоградщині на сьогоднішній день перевірили 3204 транспортні засоби і виявили 738 порушень.

Про це на зустрічі з представниками транспортних підприємств у мерії Кропивницького розповіла заступник начальника патрульної поліції в Кіровоградської області Марія Журавльова сьогодні, 25 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

116 порушень стосувалися перевезення більшої кількості пасажирів, ніж це встановлено нормами.

Найчастіше водії відхиляються від маршруту, підбирають та висаджують пасажирів у недозволених місцях та стоять не на стоянках, а в місцях масових відправлень.

Найбільшу кількість порушень, які виявили під час попередньої операції «Перевізник», стосувалися технічної несправності автобусів: з 421 адмінпротоколу 95 встановлених порушень стосувалися саме технічного стану автобусів.

Марія Журавльова акцентувала також увагу на порушеннях водіями правил дорожнього руху. Протягом півроку патрульні поліцейські виписали понад тисячу постанов про порушення руху на жовтий та червоний знаки світлофору.

Представники патрульної поліції запропонували керівникам автопідприємств зустрітися з водіями і провести лекції, роз'яснення та інструктажі.