У Кропивницькому презентували проект з підвищення безпеки пішоходів

Перегляди: 1148

Сьогодні, 26 липня, представники Агенції сталого розвитку «Хмарочос» та управління патрульної поліції в області презентували у прес-центрі CBN проект «Будь видимим», який передбачає за допомогою використання світловідбивних елементів (флікерів) підвищення безпеки пішоходів на вулицях міста.

Автори проекту мали на меті насамперед зменшити кількість ДТП за участі вразливих категорій пішоходів: дітей, велосипедистів, людей з інвалідністю, батьків із дитячими візками тощо. П’ять тисяч світловідбивних елементів розповсюдять між кропивничанами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках проекту також проведуть майстерні з виготовлення флікерів та світловідбивних елементів, також у планах – створення онлайнової карти «Кропивницький – безпечне місто для громадян», просвітницьких роликів тощо.

«Самоціль – не сам світловідбивний елемент, а це ще й система просвітницьких заходів, які ми розробили у співпраці із патрульною поліцією», - сказала директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

Проект «Будь видимим» підготувала Агенція сталого розвитку. Автор – Сергій Ткаченко. За результатами другої хвилі фінансування проектів Інноваційний фонд з питань взаємодії поліції з громадою (CPIF) від PTAP (проект підтримки підготовки поліцейських) проект знайшов підтримку. Фінансування – близько 100 тис. грн.

Всього громадські активісти подали 230 проектних пропозицій, з них підтримали 28. Серед них – і проект кропивничан.

Проект «Будь видимим» впроваджується за підтримки Інноваційного фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP Police Training Assistance Project – PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади.