У Кропивницькому учням перших класів безкоштовно роздадуть світловідбивні елементи

Перегляди: 1064

У Кропивницькому учням перших класів безкоштовно роздадуть світловідбивні елементи (флікери), аби зробити дітей видимими для водіїв.

Про це під час прес-конференції у прес-центрі CBN сьогодні, 26 липня, повідомив актор проекту «Будь видимим», представник Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Сергій Ткаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Левова частка фінансування, яке ми отримали на реалізацію проекту, піде на закупівлю світловідбивних елементів. У першу чергу ми їх хочемо поширити між учнівською молоддю, дітьми молодших класів, вихованців дитячих садків. Але в нашому місті дітей значно більше. Тож ми хочемо на прикладі невеликої кількості поширених елементів показати, що така поведінкова модель має стати звичкою, такою ж, як культура чистоти», - сказав він.

У місті навчаються 40 тисяч дітей. Поширити такі елементи серед них в рамках проекту неможливо.

«При всьому бажанні ми не можемо поширити ці елементи в усіх школах, тому віддаємо перевагу в першу чергу найменшим учасникам дорожнього руху – учням перших класів. Далі будемо виходити з пріоритетності школи щодо місця її розташування. Де насичений трафік автомобілів, наприклад», - зауважив активіст.

Як повідомлялось, у Кропивницькому презентували проект з підвищення безпеки пішоходів.