Жителів Кіровоградщини вберегли від придбання майже п'яти тонн неякісних продуктів

Перегляди: 935

За перше півріччя 2018 року на агропродовольчих ринках області експерти Держпродспоживслужби провели більше 360 тисяч перевірок харчових продуктів.

Про це повідомляє CBN з посилання на Держпродспоживслужбу в Кіровоградській області

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вилучивши з продажу, на утилізацію відправили 4816 кг харчових продуктів: 43 кг субпродуктів великої рогатої худоби, 463 кг субпродуктів свиней, 130 кг м’яса свинини, 111 кг риби і рибопродуктів, 2191 кг молока і молокопродуктів, 1878 кг продукції рослинного походження.

За порушення ветеринарно-санітарних правил торгівлі на ринках області до адміністративної відповідальності притягли 101 особу, які повинні виплатити більше шести тисяч гривень штрафів.

В області функціонують 39 агропродовольчих ринків, за якістю продукції на яких спостерігає 37 державних лабораторій. Адміністрація ринку не має права надавати місця на торгівлю харчовими продуктами без експертних висновків, що підтверджують їх якість, а фахівець державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби несе відповідальність за якість продукції, на яку видав експертний висновок.

Нічого подібного не можна сказати про продукти, які реалізуються в місцях стихійної торгівлі.