Збірна України з бейсболу виграла домашній Євро

Перегляди: 2561

Сьогодні, 28 липня, на бейсбольній арені в Кропивницькому відбувся фінальний матч кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи в групі С, в якому господарі змагань зустрічалися з румунською командою, повідомив кореспондент CBN.

Вчора ці суперники зустрічалися у заключному поєдинку групового раунду. Тоді підопічні Олега Бойка розібралися з конкурентами без особливих проблем – 13:0.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні на поле вийшла інша збірна Румунії – гранично зібрана та налаштована на справжній бій. На початку матчу румуни вийшли вперед. У наступній своїй атаці синьо-жовті відповіли трьома очками – 3:1. У другому інінгу команди злагоджено захищалися й рахунок залишився незмінним. У третьому нападі наші суперники набрали ще одне очко – 3:2.

Oе два бейсбольних періоди захист діяв краще нападу. А в сьомому інінгу першими атакували румуни. Їх гравцеві вдалося відбити м’яч за межі стадіону. Цей хоумран приніс збірній Румунії відрази три очки й вони вийшли вперед – 5:3. Коли наші бейсболісти зробили рятівний аут, пішла злива. Сьомий інінг так і не завершили.

Після наради представники Європейської конфедерації бейсболу вирішили чекати покращення погодних умов. Але через передбачену регламентом змагань годину проводити матч не було можливості. За бейсбольними правилами, якщо зіграно більше, ніж половину матчу, але інінг не завершено, його результат анулюється. Таким чином, попри розпач румунської команди, хоумран й три очки не були зараховані й остаточний результат фінального матчу – 3:2 на користь збірної України.

Кращим захисником турніру оргкомітет визнав нашого Олександра Мамонтова, кращим відбиваючим – Романа Бойка, а МVP -найціннішим гравцем змагань cтав українець Костянтин Чухас.

[caption id="attachment_10306" align="aligncenter" width="640"] Костянтин Чухас[/caption]

[caption id="attachment_10307" align="aligncenter" width="640"] Роман Бойко[/caption]