Через депутатів Світловодська молоді сім'ї залишаться без житла

Перегляди: 862

Влада всіх районів області та міст обласного значення вже півроку не виносить на розгляд сесій програми будівництва та придбання житла для молоді.

Про це йшла мова на нараді з питання стану житлового будівництва на території області під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка сьогодні, 30 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника Кіровоградського регіонального управління Держмолодьжитла Артема Погребнюка, програма доопрацьована, презентована, але з травня влада міст обласного значення так нічого і не зробила.

«Але ми не можемо надати кредити, які молодь хоче взяти. Черга збільшується, програми не прийняті», - розповів Погребнюк.

За його словами, Фонд розробив не тільки програму, а й кроки щодо забезпечення фінансування. Місцева влада має вкласти лише 25 відсотків від загальної суми. Інші кошти йдуть з державного, обласного, районного бюджетів та інвесторів, «які готові прийти в регіони і будувати за власний кошт житло для молоді на наших умовах».

«Кожна гривня, вкладена у розвиток будівництва, навіть мінімум додатково шість гривень в бюджет міста», - зазначив Погребнюк.

За його словами, програму презентували в Світловодську, але для її прийняття не вистачило двох голосів депутатів. «Як можна не розуміти, що в ваше місто заходять інвестиції!» - обурився Погребнюк.

За його словами, в місті побудували багатоквартирний будинок. Один під'їзд на 18 квартир готовий на 100 відсотків. Якщо б депутати прийняли програму, фонд міг би прокредитувати молоді сім'ї на придбання в ньому житла, а також завершення роботи у другому під'їзді.