Прийомні батьки обвинувачують няню, що та обварила кип’ятком їхнього малого сина у Кропивницькому

Перегляди: 3599

В обласному будинку дитини няня, умиваючи маленького хлопчика, обварила його кип’ятком.

Про це кореспонденту CBN стало відомо з власних джерел.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дитину вилучили з сім’ї Кабанюків - прийомних батьків маленького Марка - в рамках кримінального провадження. До вироку суду дитина мала б лишитися в КЗ «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу».

Знайома Ольги Кабанюк завагітніла втретє і не мала наміру залишати дитину. Ольга Кабанюк разом із чоловіком вирішили забрати малюка. Чоловік Ольги разом із породіллею пішли у РАЦС і записали його як батька новонародженого. Подружжя поставило дитину на облік в місцевій поліклініці, доглядало його.

Згодом правоохоронці вирішили провести слідчо-розшукові дії, які полягали у біологічній експертизі. Експертиза з’ясувала, що чоловік Ольги – не батько Марка. Тепер подружжю інкримінують торгівлю людьми щодо малолітнього. Наразі ця справа розглядається у районному суді. Дитину вилучили керуючись тим, що «вона є речовим доказом у даній справі».

«Ми дихали над ним, ми жили ним, - розповіла Ольга Кабанюк. – Коли Марка забирали, йому було 9,5 місяця, ми запитували, чому його не забрали раніше, якщо ми щось порушили, на що нам відповіли, що спостерігали за нами. Нас звинувачують у тому, що ми дитину купили, але це не так, зараз хлопчику 1 рік і 4 місяці, й весь цей час він змушений перебувати з чужими людьми».

Жінка вважає, що дитину хотіли передати іншій родині. Оскільки вона здорова і малого віку, таких дітей небагато серед відмовників.

«Коли дитину помістили в будинок дитини, до нього ще хтось приходив, ми про це дізналися, повідомили в ОДА, і візити припинилися», - сказала Ольга.

Вона стверджує, що 25 липня 60-річна няня закладу «підсунула хлопчика під кип’яток, вмиваючи його». Прийомним батькам про це не повідомили, лише згодом вони дізналися про подію від сторонніх людей.

«Перша версія була, що Марк впав з горщика. Няня поздирала йому пухирі й разом із чоловіком самостійно повезла його в дитячу лікарню. Практично над ним познущалися. В перші дні після цієї трагедії Марк взагалі був у дуже плачевному стані, але, на щастя, зараз він вже хоча б почав їсти», - розповіла Ольга Кабанюк.

Наразі дитина знаходиться в опіковому відділенні дитячої обласної лікарні. Ймовірно, хлопчикові знадобиться переливання крові. Редакція CBN й надалі стежитиме за розвитком подій у цій історії.