Фахівці назвали причину масової загибелі риби в річці на Кіровоградщині

Перегляди: 1010

Долинська міжрайонна державна лабораторія Держпродспоживслужби відібрала зразки води та мертвої риби з річки Березівка в Устинівському районі.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби області, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У зразках загиблої риби інфекційних та інвазійних хвороб не виявили. Попередні дослідження річкової води за гідрохімічними показниками показали, що вміст кисню є нижчим від нормативного значення. Загибель риби може бути пов’язана з нестачею кисню у воді: водні тварини, бактерії та водорості кисень витрачають для дихання, а виділяють його мало.

Необхідно також враховувати і такий чинник як цвітіння води. Нестача кисню призводить до літніх заморів риби та інших гідробіонтів, а також гальмує процеси самоочищення й мінералізації органічних речовин.

Мертву рибу зібрали та захоронили. З органами місцевого самоврядування провели роз’яснювальну роботу щодо встановлення табличок «Купатися заборонено» біля цієї водойми.

Наразі робота з обстеження водойми та виявлення забруднюючих речовин триває.

Нагадаємо, у річці Березівка Устинівського району заборонили купатись, напувати худобу та рибалити через масову загибель риби.