У Кропивницькому відбудеться прес-конференція з новим обличчям в українській політиці Тарасом Костанчуком

Перегляди: 886

У п’ятницю, 3 серпня, о 13:30, у прес-центрі CBN відбудеться прес-конференція з новим обличчям в українській політиці Тарасом Костанчуком.

Політик має намір ініціювати на вищому державному рівні порушення питання про надання особливого екологічного статусу Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Останні десять років Тарас Костанчук займається юридичною практикою, надає юридичні консультації. Певний час працював помічником-консультантом народного депутата України Юрія Кармазіна, отримав досвід підготовки законопроектів, роботи у комітетах Верховної Ради України.

У 2006 році заснував громадську організацію «Дніпро-Україна», яка займається пошуком та перепохованням воїнів, загиблих під час Другої світової Війни.

З початком АТО пішов добровольцем на фронт: інструктором, а згодом, заступником командира взводу, другого батальйону спеціального призначення «Донбас», Національної Гвардії України. Перша штурмова рота, де служив Тарас Костанчук, брала участь у визволенні Артемівська, Папасної Лисичанська та інших, менших населених пунктів. В усіх боях брав беспосередню участь в якості командира штурмової групи. В Іловайську командував частинами батальйону, що вели вуличні бої, отримав поранення, потрапив в оточення. Через три тижні за допомогою місцевих жителів вирвався звідти, врятувавши пораненого товариша.

Після повернення із зони бойових дій, у листопаді 2014 року разом із бойовими побратимами створив всеукраїнську громадську організацію учасників АТО «Справедливість».

На початку 2015 року заснував «Іловайське братерство» - об'єднання учасників Іловайської трагедії. Об'єднання налічує близько двох тисяч учасників, побратимів з різних підрозділів ЗСУ та добровольчих батальйонів.

У 2016 році створив благодійну організацію «Справедливість», яка взялася допомагати пораненим бійцям і ветеранам АТО, родинам загиблих і безвісти зниклих бійців, а також дітям учасників АТО.

За бойові дії та Іловайську операцію Тараса Костанчука двічі представляли до ордена

«За мужність» першого ступеня, нагороджений медаллю «За військову службу Україні», відзнакою МВС України «Вогнепальна зброя», за сприяння в роботі з обміну полоненими – нагородною зброєю СБУ.