Експерти надали рекомендації для підвищення прозорості та підзвітності влади у Кропивницькому

Перегляди: 858

Як розвивається Кропивницький у рамках проекту «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах» на засіданні робочої групи щодо розвитку відкритих даних міськради розповіла експертка проекту Надія Бабинська.

Протягом двох місяців проводився аудит даних, які оприлюднюють 20 розпорядників (управління, служби, відділи міськради та комунальні підприємства).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми намагалися зрозуміти, яка є інформація про місто, в якому вона стані, що з цією інформацією можна робити. Ми хотіли подивитися, як з нею працюють розпорядники та громадськість», - розповіла Надія Бабинська кореспонденту CBN.

Експерти напрацювали 38 рекомендацій, що підвищать рівень комунікації як всередині виконавчих органів влади, так і з користувачами даних.

В результаті співпраці міськради та фахівців має з'явитися нова платформа даних, якими зможе користуватись кожен житель міста.

«Наше завдання - допомогти створити базу, надбудову до якої робитимуть місцеві фахівці», - зазначила експертка.

Нагадаємо, 5 квітня 2018 року міськрада Кропивницького підписала меморандум щодо реалізації муніципального проекту з розвитку відкритих даних в обласному центрі. Він реалізується в рамках проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».

Місто обрали з-поміж 20 міст-заявників для участі у конкурсі муніципальних проектів разом з Івано-Франківськом та Житомиром.