На Кіровоградщині відключили телевізійне аналогове мовлення

Перегляди: 947

Відключення виконали у відповідності з постановою Кабінету Міністрів № 509 від 13 червня.

Термін відключення аналогового телебачення для Києва та Кіровоградської області - до 31 липня, для всіх інших регіонів - до 31 серпня, повідомляють Українські новини, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виконання цього рішення забезпечить безперервність телевізійного мовлення на всій території України та вільний доступ громадян до інформації.

Як повідомлялось раніше, 13 червня Кабінет Міністрів переніс термін відключення аналогового телебачення з 30 червня на 31 липня для Києва та Кіровоградської області, на 31 серпня - для всіх інших регіонів.

У пояснювальній записці зазначається, що перехід від аналогового до цифрового мовлення - складний технологічний процес, при цьому одномоментне і повсюдне відключення аналогового телебачення є неможливим, тому відключення аналогового ефірного телебачення повинно здійснюватися поетапно в різних регіонах країни в залежності від готовності мережі і глядацької аудиторії.

У травні Кабінет Міністрів затвердив перелік населених пунктів у Донецькій, Луганській і Херсонській областях, де дозволено тимчасове аналогове мовлення після переходу на цифрове.