На Кіровоградщині зібрали майже 1,5 мільйона тонн зерна

Перегляди: 747

На Кіровоградщині зібрали врожай на 427 тисячах гектарах посівних площ, що становить 98% від прогнозу.

Про це під час агросемінару, що відбувся у Великій Висці, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Застосування сільгоспвиробниками новітніх технологій і сучасного насіннєвого матеріалу відіграє надзвичайно важливу роль у підвищенні врожайності. Завдяки цьому область вкотре за роки незалежності долає трьохмільйонний рубіж по виробництву зерна.

«Найбільший валовий збір зерна на Кіровоградщині одержали у 2013 році – 3,8 мільйонів тонн зерна. Цього року теж маємо гарні перспективи», – зазначив посадовець.

Жнивна компанія по збиранню ранніх зернових і зернобобових культур в області вже підходить до завершення. Наразі, на Кіровоградщині зібрали врожай на 427 тисячах гектарах посівних площ, що становить 98% від прогнозу. Аграрії намолотили 1,4 мільйона тонн зерна, при середній врожайності 32,8 ц/га. За рахунок пізніх ярих зернових культур цього року плануєть отримати більше троьх мільйонів тонн зерна.