ПриватБанк запропонує кропивничанам послугу роздрібного продажу облігацій внутрішньої державної позики

Перегляди: 924

Міністерство фінансів України та ПриватБанк тестують нову послугу роздрібного продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Про це CBN поінформували в регіональному прес-офісі Кіровоградської філії ПриватБанку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ПриватБанк запустив новий продукт – ОВДП для населення. Наразі проходить тестування у варіанті, що застосовує мінфін (мінімальний обсяг операції – 1 млн грн). Пізніше банк запропонує громадянам облігації в роздріб, для чого необхідно внести кілька нормативних змін.

За даними Національного банку України, станом на 1 серпня у власності фізичних осіб перебувають держоблігації на 3,983 млрд грн., у тому числі - номіновані в іноземній валюті – на 2,671 млрд грн.

У 2017 році ПриватБанк отримав статус первинного дилера на ринку державних цінних паперів.

Перевагами ОВДП є гарантія держави на 100% придбаних ОВДП, поточна прибутковість значно перевищує прибутковість на відповідні депозити, відсутній прибутковий податок на дохід, отриманий від ОВДП, можливість дострокового продажу ОВДП на вторинному ринку, дохід оплачується у валюті. Повернення суми інвестицій (щодо терміну) в валютні ОВДП здійснюється у валюті.