Держпродспоживслужба прокоментувала скандал з розлиттям токсичної речовини у Кропивницькому

Перегляди: 1023

В ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області прокоментували заяву міського посадовця щодо оцінки роботи служби у зв'язку з розлиттям невідомої речовини в Кропивницькому.

Як поінформували CBN в Держпродспоживслужбі, до повноважень установи відноситься участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань захворювань чи отруєнь людей та вживання заходів щодо їх усунення відповідно до законодавства; здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду на території області за дотриманням санітарного законодавства, в тому числі - у середовищі життєдіяльності людини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У ситуації з розлиттям невідомої речовини в районі вулиці Попова в межах своїх повноважень спеціалісти долучилися до розгляду обставин, що виникли; поспілкувалися з жителями будинку, які повідомили, що потерпають від неприємного запаху та потрапляння шкідливих речовин у повітрі; надали міській владі рекомендації щодо проведення заходів з ліквідації розлитої речовини.

У Держпродспоживслужбі також зазначили: «У спекотну погоду та при аномально високих температурах атмосферного повітря будь-яка речовина випаровується з поверхні, в газоподібному стані знаходиться в атмосфері та має вплив на навколишнє середовище. Враховуючи, що на момент виїзду спеціалістів склад розлитої рідини був невідомий, місце події пересипали хлорним вапном, ґрунтом та піском, а також взявши до уваги близьке розташування житлового будинку, дитячого майданчика та продовольчого магазину, спеціалісти надали рекомендації щодо запобігання подальшому можливому шкідливому впливу речовини на людей, які мешкають в будинках неподалік.

Рекомендації з утилізації речовини, що були надані фахівцями, сьогодні з самого ранку виконали працівники комунального підприємства. Вони за допомогою техніки зняли шар ґрунту і обробили місце, де була розлита речовина».

Як повідомлялось, вчора керівник спецінспекції Андрій Максюта в студії CBN розповів про ситуацію з розлиттям шкідливої речовини та закликав відповідні служби оперативно долучитись до вирішення проблеми.