Посол Литви представив у Кропивницькому проект модернізації водоканалу

Перегляди: 1225

На Кіровоградщині розпочалася реалізація проекту з розробки та встановлення системи автоматизації та диспетчерського контролю на ОКВП «Дніпро – Кіровоград».

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс під час брифінгу в CBN сьогодні, 3 серпня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

27 червня укладено контракт з Консорціумом UAB BIS (Литва) – Interproject GmbH LLC (Україна). Він є фінальним етапом низки контрактів з реконструкції об’єктів ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Проект передбачає розробку та впровадження чотирьох систем.

Автоматизована система дистанційного диспетчерського контролю технологічних процесів забезпечить безперервний збір і контроль технологічних параметрів роботи водопровідних і каналізаційних очисних споруд, насосних станцій з архівацією отриманих даних і генерацією різних звітів для аналізу, режимів роботи обладнання і об’єктів в цілому.

Геоінформаційна система необхідна для графічного представлення інженерних мереж і об’єктів з прив’язкою до масштабного плану місцевості, паспортизації інженерних мереж і об’єктів шляхом приведення до єдиної уніфікованої форми всієї наявної інформації про структуру, розміри і характеристики інфраструктури.

Її впровадження дозволить моделювати поведінку системи при різних вихідних параметрах і їх зміні, виявляти ділянки трубопроводів з надмірним і недостатнім тиском, прораховувати результати запланованих проектних рішень щодо зміни структури системи.

Автоматизована система обліку електроенергії забезпечить відображення поточних значень і ведення архіву споживання електроенергії об’єктами й обладнанням. Автоматизована система обліку водоспоживання дасть можливість відображення поточних значень і ведення архіву споживання води багатоквартирними будинками.

В результаті ці системи забезпечать умови для безперебійної та безпечної експлуатації комплексу об’єктів водопідготовки, водопостачання та водовідведення, а також будуть сприяти ефективному та раціональному використанню технологічного устаткування контрольованих об’єктів.

У разі виникнення позаштатних або аварійних ситуацій допоможуть виявляти їх в найкоротші терміни, інформувати черговий персонал про виникнення відповідної ситуації і мінімізувати час їх усунення.