У Кропивницькому збудують службове житло для медиків

Перегляди: 822

Стару адмінбудівлю на території міського пологового будинку №1 по вулиці Олени Журливої перетворять на житло для молодих лікарів.

Про це CBN розповіла начальник управління охорони здоров'я міськради Оксана Макарук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона нагадала, що в обласному центрі з 2013 року працює програма місцевих стимулів, одним з пунктів якої є саме створення службового житла для молодих спеціалістів, які працюють у лікувальних закладах міста.

За її словами, розроблена проектно-кошторисна документація, згідно з якою добудують третій поверх і здадуть в експлуатацію 27 квартир. На управління капітального будівництва вже на цей рік виділені кошти для початку проведення робіт. А на Prozorro оголошений тендер на 13,7 млн грн. на будівельно-монтажні роботи.

Наразі в медзакладах Кропивницького працюють 30 молодих спеціалістів, яким потрібно житло. Взагалі в місті лікарські посади заповнені на 70 відсотків, і програма забезпечення лікарів службовим житлом дозволить вирішити цю проблему.