«Олександрія» переграла чернігівську «Десну»

Перегляди: 992

У третьому турі УПЛ підопічні Володимира Шарана переграли чернігівську «Десну», в складі якої зараз грають чимало колишніх гравців «Олександрії» та кропивницької «Зірки.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Матч розпочався зі жвавих дій обох команд. Та все ж спрацював план тренерського штабу олександрійців. Відбивши декілька атак суперників, підопічні Володимира Шарана на шостій хвилині провели випад зі швидким переводом м’яча з правого флангу на лівий. Тут Андрій Цуріков обіграв декількох опонентів і зробив передачу на Євгена Банаду, який невідпорно пробив метрів із 19 – 0:1.

Виконавши завдання-мінімум, гості стали грати, більше зосередившись на захисті, але про швидкі контратаки не забували. Якщо у чернігівців можна згадати трохи невлучний дальній удар Філіпова, коли м’яч трохи розминувся з лівою «дев’яткою», то олександрійці мали реальний шанс збільшити перевагу. Василь Грицук зробив вивірену передачу на дальню стійку, звідки Артем Полярус головою переадресував м’яч на свого тезку Сітало, але форвард «містян» з близької відстані пробив головою прямо в голкіпера суперників Ігоря Литовку. Перший тайм завершився мінімальною перевагою команди Володимира Шарана, яка була досягнута за рахунок класу.

На другий тайм уже не вийшов автор єдиного голу Банада, який отримав ушкодженняі був у перерві замінений на Олексія Довгого. І ця заміна тренерського штабу гостей спрацювала. Хоча територіальною ініціативою володіли господарі, але гольові моменти створювали наші земляки. Спочатку після класної передачі Грицука на дальню стійку головою метрів з шести «розстрілював» ворота Віталій Пономар, але Литовка встиг зреагувати й урятувати свою команду. Потім Сітало після класного проходу вивів майже один на один з воротарем Пономаря, але його удар в останню мить встигли заблокувати. На 53 хвилині після кутового від Грицука Довгий скинув м’яч на Бондаренка, який головою з п’яти метрів не залишив жодних шансів Литовці – 0:2.

Надалі підопічні Володимира Шарана не притиснулися до власних воріт, хоча чернігівці пішли вперед великими силами. Гості захищалися настільки впевнено, що їхній воротар Юрій Паньків в гру майже не вступав. Наставник «Десни» Олександр Рябоконь кинув у бій колишнього гравця «Зірки» Артема Фаворова та досвідченого екс-олександрійця Сергія Старенького, які додали швидкості та різноманітності господарям. Але не настільки, щоб забити бодай гол у ворота «Олександрії».

Третя поспіль перемога команди Володимира Шарана, цього разу з рахунком 2:0, дозволила випередити донецький «Шахтар» і разом з київським «Динамо» очолювати турнірну таблицю української Прем’єр-Ліги. З урахуванням минулого сезону «Олександрія» виграла вже вісім матчів підряд.