Стало відомо, хто вивозив сміття зі Львову на Кіровоградщину і хто це дозволив

Перегляди: 1335

Власником заповнених сміттєвозів, затриманих напередодні поліцією на Кіровоградщині, виявилась львівська компанія «АВЕ Львів».

Директор компанії стверджує, що має намір оскаржити дії поліції у суді, оскільки водії вантажівок діяли на підставі укладених договорів про утилізацію відходів на місцевому сміттєзвалищі, пише ZAXID.NET.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вони цілком офіційно на підставі офіційних документів знаходились у Олександрії для розвантаження відходів на місцевому полігоні. Ми там розвантажувались не перший раз і ми їх [вантажівки] відслідковуємо за допомогою GPS. Поліція без будь-яких документів, без представлень будь-яких офіційних рішень супроводжувала їх [вантажівки] у сторону Полтавської області», – сказав директор «АВЕ Львів» Олег Гайовишин.

У Львівській ОДА, яка з липня 2017 року відповідає за вивезення та утилізацію львівського сміття, відмежувались від цього інциденту, наголосивши, що компанії-перевізники самостійно шукає місця утилізації відходів. «Вони не узгоджують з нами полігони. Це їхня господарська діяльність», - сказала керівник прес-служби ЛОДА Ольга Матейчик.

Олег Гайовишин пояснив, що «АВЕ Львів» співпрацює з київською компанією-посередником, яка допомагає знаходити місця для захоронення відходів. Договір на вивезення сміття в Олександрію уклали, за його словами, через те, що не вдалося знайти вільних полігонів ТПВ ближче.

Полігон в Олександрії обслуговує ПП «Екологія», реальним власником якого ЗМІ називають теперішнього керівника олександрійської міської організації партії «Батьківщина» Віталія Журавльова. Останній від причетності до ПП відмежовується.

За інформацією з відкритих джерел, підприємство мало станом на 1 липня 2018 року податковий борг у розмірі 700 740 гривень.

Нагадаємо, національна поліція затримала й арештувала автомобілі зі сміттям в Олександрії.