Сімейний лікар в Новоукраїнці отримує понад 12 тисяч гривень зарплати

Перегляди: 2008

На Кіровоградщині дев'ять районних центрів первинної допомоги очікують від Національної служби здоров'я укладання договору про медичне обслуговування населення.

Як розповів на апаратній нараді в ОДА керівник департаменту охорони здоров'я Олег Рибальченко сьогодні, 6 серпня, це дасть змогу перейти на новий механізм фінансування, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Документи подали центри первинної медико-санітарної допомоги Маловисківського, Знам'янського, Благовіщенського, Олександрійського, Новомиргородського, Світловодського, Вільшанського, Гайворонського та Добровеличківського районів.

Тим часом на рахунок Новоукраїнського ЦПМСД, який потрапив у «першу хвилю» підписання договорів з Нацслужбою здоров'я, на друге півріччя 2018 року надійшло 7 592 754 гривні.

Завдяки цьому сімейний лікар, з яким підписали договори 1900 пацієнтів, отримав 12 200 гривень заробітної плати. Рибальченко нагадав, що торік середня зарплатня лікарів по галузі складала 6 тисяч гривень, цього року - 7,2 тисячі.

Заробітна плата лікаря-педіатра, який теж працює в Новоукраїнському ЦПМСД, на сьогодні становить 9 226 гривен.

Крім того, у закладі протягом двох місяців мали змогу виплачувати лікарям премії, закупити додаткове медичне обладнання, оргтехніку для покращення діяльності, навіть уже підготуватися до зими.

За словами першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, перехід на нові фінансові відносини допоміг Новоукраїнському центру повністю відмовитися від благодійних внесків.