У трьох дитячих таборах на Кіровоградщині виявили кишкову паличку

Перегляди: 872

Держпродспоживслужба в Кіровоградській області в липні провела позачергову перевірку шести позаміських закладів оздоровлення та відпочинку.

Про це під час апаратної наради в ОДА сьогодні, 6 серпня, повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Бойчука, до початку оздоровчої кампанії всі табори обстежили, а деякі - двічі. Майже всі виявлені порушення в сфері санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів до відкриття закладів усунили.

Нова перевірка виявила, що у таборах «Жовтень», «Чайка» та «Сонячний» не дотримуються приблизного двотижневого меню, погоджене в установленому порядку, порушують температурний режим зберігання продуктів, на сировині відсутнє маркування.

У «Жовтні» дітям дають бутильовану воду з вичерпаним терміном придатності.

У «Сонячному» не проводиться лабораторний контроль води в штучному басейні, де купаються діти.

У таборах використовують надщерблений посуд, прибиральний інвентар, миючі та дезінфікуючі засоби зберігається абияк, порушуються правила ведення обліково-звітної документації з організації харчування.

За результатами лабораторних досліджень вміст нітратів у пробах питної води не відповідає нормам у закладах «Дружба» і «Сонячний».

Під час дослідження змивів з обладнання, одягу та рук працівників на харчоблоках у 14% результатів виявили бактерію групи кишкової палички («Жовтень», «Лісова пісня», «Дружба»). Водночас вода з поверхневих водойм, де купаються діти, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

Позапланові перевірки Держпродспоживслужби області продовжуватимуться під час третьої та четвертої оздоровчих змін.