Керівник юстиції Кіровоградщини пояснив, як зміняться правила виїзду за кордон з дитиною

Перегляди: 919

З 29 серпня зміняться правила тимчасового виїзду дитини за кордон.

Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул сьогодні, 7 серпня, під час проведення звітної прес-конференції, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Якщо один із батьків має заборгованість понад чотири місяці, другому виїжджати за кордон з дитиною можна буде без отримання жодних дозволів. Для цього потрібно мати рішення суду чи органів опіки та піклування, якими визначено місце проживання дитини. Ці документи, а також довідку про наявність заборгованості зі сплати у колишніх чоловіка чи дружини потрібно пред’явити під час перетину меж України прикордонникам.

З метою збалансування прав батьків, які не проживають разом із дитиною та не мають боргу з аліментів, закон передбачив можливість їх виїзду з дитиною за кордон. Якщо батько чи матір, які не проживають з дитиною, хочуть виїхати з нею за межі країни, їм необхідно буде письмово звернутися до іншого з батьків за отриманням нотаріально посвідченої згоди на виїзд. Якщо згоди не нададуть впродовж десяти днів, питання за скороченою процедурою вирішить суд.

Нагадаємо, усього з початку року державні виконавці Кіровоградщини стягнули близько 65 млн грн. з боржників.