Справу «борців з педофілами» в Кропивницькому направили до суду

Перегляди: 1428

Прокуратура направила до Ленінського районного суду для розгляду за суттю обвинувальний акт щодо членів організованої злочинної групи «Білі леви».

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наприкінці лютого 2018 року прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення упродовж 2016 - 2017 років на території Кропивницького організованою групою під назвою White Lions («Білі леви») злочинів, передбачених ч. 2 ст. 126 (побої і мордування), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

Підозру оголосили 21 особі, з яких 13 вчиняли злочини, будучи неповнолітніми. Правоохоронці довели їхню участь у 13 епізодах.

Угрупування під назвою White Lions виникло наприкінці червня 2016 року, коли житель обласного центру створив спільноту «ВКонтакте», до якої долучались та стали активними інші.

Група шукала через підставних молодих дівчат (хлопців) осіб, які погоджувались на спільне проведення вільного часу. Після призначення зустрічі в обумовленому місці на неї раптом прибували члени White Lions, де колективно завдавали тілесні ушкодження потерпілій особі, при цьому всі дії фільмували, відбирали гроші та цінні речі як винагороду за не оприлюднення відповідних відеозаписів.

На сьогодні підозрювані, їхні захисники та законні представники завершили ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Тепер оцінку діяльності злочинного угрупування має надати суд.