Школу Сухомлинського хочуть зробити опорною і об’єднати ще з двома

Перегляди: 1677

НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В. О. Сухомлинського» може стати опорною школою, об’єднавшись зі ще двома сільськими школами, та перейти на новий рівень фінансування.

Про це повідомив перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко під час інспектування ходу будівельно-монтажних робіт сьогодні, 8 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Павлиська школа, де-факто, уже є опорною школою, – сказав Сергій Коваленко, – вона працює з двома школами, які не мають старших класів. Мова йде про Василівську і Сметанівську школи. У Василівці у старшій школі, наприклад, навчався аж один учень. Там, де створений освітній простір, треба щоб районна влада дала тепер уже, де-юре, статус цій школі. До цього часу ми тримаємо ресурс саме для Павлиської школи. Але ця субвенція може йти лише на опорну школу – на кабінети природничо-математичного циклу, на інше оснащення. Винятково все залежить від районної влади – надати юридичний статус, і тоді кошти, які закладені в обласному бюджеті, будуть сюди передані. Чекаємо на рішення».

Нагадаємо, в Онуфріївському районі повним ходом готуються до відзначення 100-річчя з дня народження видатного педагога Василя Сухомлинського.

Музей Сухомлинського планують передати до обласної комунальної власності.