У Кропивницькому триває реконструкція водогону (ФОТО)

Перегляди: 9529

У Кропивницькому триває масштабна реконструкція водогону.

Наразі біля пам'ятника «Катюші» (район нового автовокзалу) на глибині близько трьох метрів проводять заміну старих іржавих труб на нові пластикові, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Валентина Давидчук, бригади працюють увесь світовий день. Сталеву трубу діаметром 800 мм замінюють на пластикову - 500 мм.

Металеві труби проклали у 1975 році, строк їхньої експлуатації закінчився 23 роки тому. На пластикові труби виробник дає гарантію 50 років.

«Я думаю, що вони прослужать набагато більше років, ніж сталеві», - зазначила Валентина Давидчук.

Мета тимчасового припинення водопостачання лівого берега міста - провести перепідключення, аби потім продовжити оновлення системи таким чином, щоб цього не відчували споживачі. Саме у цей час роботи проводять через те, що зараз не працюють школи та котельні. Лікарням і садочкам воду підвозять зранку, а ввечері, за графіком, - жителям міста.

Нагадаємо, 2018 року проведуть заміну чотирьох кілометрів труб. Стільки ж замінять у наступному. Проводити заміну на сучасні труби водоканал почав ще у 2003 році.

Фотогалерея

Фото Григорія Зуба, CBN