В Онуфріївському районі повним ходом готуються до 100-річчя Сухомлинського (ФОТО)

Перегляди: 1649

Ремонтні роботи в НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В. О. Сухомлинського» та в державному педагогічно-меморіальному музеї Василя Сухомлинського в селищі Павлиш Онуфріївському районі тримають повним ходом.

Хід робіт проінспектували перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська сьогодні, 8 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні перевірили стан будівельно-монтажних робіт, благоустрою, підготовку експозиції, – прокоментував Сергій Коваленко, – все йде за планом. Розуміємо те, що встановлені терміни, і до них ця робота буде виконана. По кошторису зараз говорити не варто, а лише по завершенні реалізації проектів. Загалом же з обласного і районного бюджетів виділено загалом майже сім мільйонів – на проекти, які в Павлиші, та на заходи, які будуть відбуватись в обласному центрі на базі інституту післядипломної освіти. Календарний план відзначення ювілею Сухомлинському наразі на стадії підготовки».

Будівельно-монтажні роботи розпочалися 20 липня.

«Завершаться вони щонайпізніше 25 серпня, – зазначив перший заступник голови ОДА, – а до 1 вересня - роботи з монтажу експозиції. Реально вже робочий тиждень розпочнеться 3 вересня».

Нагадаємо, на початку грудня 2017 року голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко перевірив, як у селищі Павлиш Онуфріївського району триває підготовка до святкування сторіччя від дня народження Василя Сухомлинського. Держава планує випустити пам’ятну монету до 100-річчя ювілею педагога «Серце віддаю дітям».

Василь Сухомлинський – український радянський педагог, публіцист, письменник, поет. Заслужений вчитель УРСР. Кандидат педагогічних наук У 1948 році Сухомлинський став директором Павлиської середньої школи і працював на цій посаді 23 роки (до кінця життя).

Василь Сухомлинський написав 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей.