Гайворон проводить тендер на заміну труб водогону на 9 мільйонів гривень

Перегляди: 1888

Тендер з метою визначення підрядника для заміни труб водогону, що прокладені від водозабору до Гайворона, проводять на порталі «Прозоро», вартість проекту 8,7 мільйонів гривень.

Про це CBN повідомив Гайворонський міський голова Роман Волуйко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше Гайворон постійно страждав від нестачі води. Серед причин - застаріла і зношена система водопостачання, неефективне витрачання енергоресурсів, недоліки будівництва водомережі, використання мешканцями міста питної води для поливу городини тощо.

У 2016 році виявили, що води в надрах вистачає, її потрібно дістати. З цією метою до кінця осені 2017 зробили капітальний ремонт двох існуючих свердловин та буріння двох нових. Ці кроки дозволили в рази збільшити кількість води в системі. Тому вже в 2017 році водопостачання міста стало не погодинним, а цілодобовим.

Того ж року на свердловинах встановили нові енергоефективні насоси та системи диспетчеризації. Це електронні системи, які в автоматичному режимі регулюють роботу насосів, підтримують тиск у системі залежно від потреб споживачів. Також біля житлового масиву по вулиці Гайворонській збудували станцію підкачки води для підтримки тиску води в багатоповерхівках.

У 2018 році на станціях водозабору «Актан» і «Залізнична» провели низку реконструкцій: встановили нові насоси, запірні арматури, лічильники, замінили старі труби та обладнання.

Тепер навіть у спекотні і бездощові місяці води в системі вистачає, тиск є і на верхніх поверхах багатоквартирних будинків, а водопостачання стало цілодобовим. При тому, що до водомережі міста у 2017 році підключили мікрорайон Піски, в якому центрального водогону раніше не було.

Сьогодні відключення води в системі відбувається лише для усунення тих чи інших поточних проблем, ремонтів проривів чи профілактичних робіт.