Родзинкою святкування Дня Незалежності у Кропивницькому стане танок із вишитими стрічками

Перегляди: 1154

На День Незалежності кропивничан здивують танком із вишитими стрічками.

Про це кореспонденту CBN розповіла радник міського голови Кропивницького Євгенія Шустер.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У період літніх канікул дівчатка, які займаються в центрах естетичного виховання міста, під опікою відомих майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Оксани Монзалевської та Олександри Пренко вишили 25 рушникових стрічок. На стрічках вишивальниці відтворили орнаменти, які є традиційними для того чи іншого регіону України.

У липні стрічки передали керівнику народного хореографічного ансамблю «Світанок» Максиму Печененку, щоб у святковий день містяни побачили танок, що стане не тільки виразом єдності української землі, а й продемонструє самобутність кожного краю.

Після виступу стрічки розмістять на спеціальних підставках на площі Героїв Майдану, і кропивничани зможуть зробити фото на пам'ять на цьому фоні.

Ініціатором започаткування такої традиції був міський голова Андрій Райкович. Завдяки його фінансовій підтримці до 25-річчя незалежності нашої держави майстрині вишили 25-метровий рушник зі словами гімну, а в минулому році з'явилася вишита карта України.