Історія зі львівським сміттям на Кіровоградщині продовжується

Перегляди: 1677

9 серпня відбулося засідання Олександрійського виконкому, де директор місцевого підприємства ТОВ «Екологія» Олександр Безус пояснив, що у підприємства є договір з київським ТОВ «ЕКОСЕРВІС груп», за яким іноді проводиться приймання сміття.

За його словами, це були побутові відходи четвертого класу небезпеки, тобто звичайне сміття від населення, повідомляє прес-служба міськради Олександрії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Договір укладено до 31 грудня 2018 року.

Водночас він відмовився підтверджувати, що відходи приїхали зі Львова (про що свідчать номерні знаки вантажівок). Під час діалогу Олександр Безус неодноразово наголошував, що підприємство веде самостійну фінансово-господарську діяльність. При цьому безкоштовно користується земельною ділянкою під сміттєзвалищем та спецтехнікою, які є власністю громади.

Утилізація чужого сміття, відповідно до договору, коштує 12,77 гривні за кубічний метр. Але олександрійці сплачують за утилізацію сміття 19,77 гривні, а підприємства міста – 27,08.

Нагадаємо, власником заповнених сміттєвозів, затриманих поліцією на Кіровоградщині, виявилась львівська компанія «АВЕ Львів».

Директор компанії стверджує, що має намір оскаржити дії поліції у суді, оскільки водії вантажівок діяли на підставі укладених договорів про утилізацію відходів на місцевому сміттєзвалищі.