Молодіжна збірна України, основу якої складають кропивничани, здобула путівку до елітного дивізіону (ФОТО)

Перегляди: 2887

У півфіналі квалифікаційного турніру чемпіонату Європи наша команда у важкій боротьбі переграла суперників із Великобританії – 7:5.

У Братиславі наближається до завершення кваліфікаційний турнір бейсбольного Євро 2018 серед гравців не старше 23-х років, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вчора ми розповіли про непростий шлях до півфіналу підопічних Юрія Бойка. Сьогодні ж наша молодіжка, кістяк якої складають вихованці саме кропивницької школи бейболу, створила справжню сенсацію, перегравши у півфіналі конкурентів із Великобританії, які впевнено виграли тут групу А.

У складі наших суперників грали чимало американських гравців, яких спеціально запросили для здобуття путівки до елітного молодіжного дивізіону.

Але українці зробили висновки із стартових невдач і цей півфінал провели просто блискуче.

Перш за все підопічні Юрія Бойка в стартових інінгах гранично надійно діяли в захисті. А в нападі вже в першому інінгу ми відкрили рахунок, потім в 4-му інінгу здобули ще три очки, а в 5-му бейсбольному періоді збільшили свою перевагу ще на два пункти – 6:0.

І тільки в передостанньому 8-му інінгу британцям вдалося скоротити відставання відразу на 3 очки. Далі в заключному 9-му періоді українці «занесли в дом конкурентів», іще одне очко, а фаворити із Великобританії, незважаючи на відчайдушні зусилля, змогли лише наблизитися до конкурентів. Та свою перевагу підопічні Юрія Бойка зберегли – 7:5.

Таким чином збірна України не просто здолала переможця групи А і вийшла до фіналу, але й забезпечила собі путівку до групи найсильніших молодіжних збірних Старого Світу.

Завтра у фіналі українські бейсболісти зіграють в золотому протиборстві з командою Хорватії, яка в другому півфіналі мінімально здолала росіян – 7:6.

Нагадаємо, що з хорватами ми вже зустрічалися на груповій стадії, й тоді перемога була за «шашечними». Тож у синьо-жовтих з’явилася гарна нагода взяти реванш у головному протиборстві кваліфікаційного турніру молодіжного Євро U-23.