Кропивничани зібрали повний комплект нагород на чемпіонаті України з боксу

Перегляди: 1756

На домашній першості країни серед юніорів господарі змагань здобули два золота, срібло та бронзу.

Сьогодні, 12 серпня, в Кропивницькому завершився чемпіонат України з боксу серед юніорів, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Із чотирьох кропивницьких півфіналістів, про яких ми повідомляли раніше, вчора до фіналу не вдалося пробитися лише суперважковаговику Максиму Моісєєву, який задовольнився бронзовую нагородою.

Ну а першим із наших боксерів у неділю на вирішальну сутичку у ваговій категорії 48 кг вийшов підопічний Віктора Фесечка Макар Полтавський. Суперником кропивничана був більш досвідчений багаторазовий чемпіон України та бронзовий призер чемпіонату Європи донетчанин Роман Литвинов.

Макар почав бій доволі сміливо й рішуче пішов вперед, але суперник чітко вираховував дистанцію й набирав очки на контратаках. У подальшому досвід донетчанина позначився й він все більше диктував свої умови і впевнено виграв фінал одноголосним рішенням суддів. Отже Роман Литвинов здобув золото, а наш Макар Полтавський став срібним призером юніорського чемпіонату країни.

Два інших фінали за участю господарів змагань завершилися переможно. Бозарбай Матякубов у категорії 57 кг у всіх трьох раундах був швидшим і точнішим за свого суперника вінничанина Геннадія Масленнікова. Арбітри одноголосно віддали заслужене золото вихованцю Віктора Саласенко.

Трохи важчім видався фінальний двобій із черкащанином Максимом Кофаном для нашого Андрія Щуцького. У першому раунді конкуренти проводили розвідку боєм, в якій трохи точнішим був господар змагань. Ну а далі розпочалися рішучі дії з обох сторін, де більш комбінаційно та розсудливо боксував Андрій Щуцький. Та все ж один суддя побачив тут перемогу суперника кропивничанина. Три інших арбітри справедливо за підсумком трьох раундів віддали перевагу саме Андрію Щуцькому, який поклав у скарбничку збірної Кіровоградщини друге золото.

За підсумками турніру найкращім боксером чемпіонату був визнаний Бозарбай Матякубов, Андрій Щуцький отримав спеціальний приз за найкращу техніку, а Максим Моісєєв – за волю до перемоги.

Таким чином, наші хлопці зробили чудовий подарунок старшому тренеру збірної Кіровоградської області Віктору Саласенку, який сьогодні святкував свій день народження. Сам же Віктор Борисович в ексклюзивному коментарі для СВN відзначив, що майже всі представники Кіровоградщини виконали поставлені перед ними завдання на цьому турнірі.

Хтось набрався такого необхідного досвіду, а лідери виправдали покладені на них сподівання. Хіба Владислав Стась, який виступав в категорії 50 кг, міг іще розраховувати на нагороду, але судді за рівної боротьби у чвертьфіналі віддали перевагу супернику. Що ж стосується організації змагань, то жодного зауваження від представників профільного Міністерства не було. Більш того, нам вже запропонували, щоб і в наступному році чемпіонат України проходив саме в Кропивницькому