Лікарку, яка відмовилась лікувати «вбивцю братнього народу» з Кропивницького, ввели до комісії з етики

Перегляди: 5280

Онколога Національного інституту раку Ганну Губареву зробили секретарем комісії з питань етики при інституті.

Відповідний наказ, підписаний директором закладу Оленою Колеснік, оприлюднив Центр протидії корупції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Директор Інституту, після того, як всі ЗМІ та в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написали про звільнення лікарки, втиху не лише поновила її на посаді, а й зробила відповідальною за один з найприбутковіших напрямів – клінічні випробування в Інституті, - заявила член правління Центру протидії корупції Олександра Устінова. - Це вершина цинізму керівництва медичного закладу, яке обдурило всю Україну, щоб мати "свою" людину на мільйонних потоках».

Водночас на офіційному сайті інституту Ганна Губарева у списку співробітників не значиться.

CBN намагається отримати коментар керівництва Національного інституту раку.

Нагадаємо, 6 червня CBN повідомив, що онкохворого спецпризначенця з Кропивницького Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці. «Потрапив до пані Губарєвої Ганни Олександрівни, кандидата медичних наук, яка спеціалізується саме на такому лікуванні, що мені потрібно. Зустріла вона мене "тепло", аж у жар кинуло від слів: "Нікакіх тєбє льгот, потому что ти братскій народ убівал…"», – розповів Віталій.

7 червня стало відомо, що Національний інститут раку готовий забезпечити Віталія всім необхідним. «Наразі у мобільному режимі провідні онкологи НІ аналізують історію хвороби пацієнта, щоб надати свої рекомендації щодо його подальшого лікування», – йшлося в офіційному повідомленні установи.

Стосовно Ганни Губарєвої почали службове розслідування, за результатами якого її звільнили.