Померла вдова Героя Радянського Союзу з Кропивницького

Перегляди: 2815

Вдова Героя Радянського Союзу Григорія Куроп’ятникова Анна Куроп’ятникова померла вчора, 12 серпня.

Як повідомила CBN донька покійної Світлана, Анна Олексіївна тихо пішла з життя на 95 році.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У роки Другої Світової війни Анна Олексіївна служила на Чорноморському флоті, брала участь у бойових діях, була поранена. Після війни 36 років пропрацювала вчителем історії та суспільствознавства в школі №31 та професійно-технічному училищі №2.

На її прохання влада міста встановила бюст Григорію Куроп’ятникову.

Прощання з Анною Куроп'ятниковою відбудеться 15 серпня за адресою: вулиця Преображенська, 12. Похоронна відправа почнеться о 10:00. Поховання пройде на Далекосхідному кладовищі об 11:00.

Анні Олексіївні віддадуть військові почесті.

Григорій Олександрович Куроп'ятников (24 січня 1921, Єлисаветград - 25 лютого 1982, Кіровоград) - Герой Радянського Союзу, в роки Другої Світової війни - командир відділення мінерів сторожового катера «СК-065» п’ятого дивізіону сторожових катерів Охорони водного району Чорноморського флоту, старшина II статті.

25 березня 1943 року Григорій Куроп'ятников, відбиваючи кулеметним вогнем атаку ворожих літаків в районі села Дивноморське (нині адміністрації міста Геленджик Краснодарського краю), запобіг загибелі катера. У цьому бою був тяжко поранений в груди і в голову, втратив ліву руку.

Одна з вулиць Кропивницького носить ім’я Григорія Куроп’ятникова.