Порушення трудового законодавства підприємцям Кіровоградщини коштувало більше 3 млн грн

Перегляди: 772

Працевлаштування людини без оформлення наказу про прийом на роботу обійдеться підприємству понад 110 тисяч гривень штрафу.

Про це сьогодні, 13 серпня, на нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА нагадала заступник начальника Управління держпраці в Кіровоградській області Оксана Харченко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Харченко, протягом семи місяців інспектори держпраці за порушення законодавства про працю наклали понад 3 млн грн штрафів. Виплатили підприємства-порушники лише близько 400 тисяч.

Інспектори перевірили 18 роботодавців і виявили в них 21 працівника, з яким не були законно оформлені трудові відносини. Майже на 200 робітників накази про прийом на роботу були оформлені правильно, але без повідомлення ДФС, за що теж накладаються штрафи.

Завдяки спільним зусиллям управління та інспекторів праці органів місцевого самоврядування протягом семи місяців офіційно працевлаштувалися на роботу майже 8,5 тисяч людей.

Більше 600 громадян самі звернулись до управління у зв'язку з порушенням їхніх трудових прав.