У Кропивницькому онкологічний диспансер отримав обладнання, придбане за благодійні кошти

Перегляди: 940

Кіровоградський обласний онкодиспансер сьогодні, 14 серпня, отримав нове обладнання, придбане за благодійні кошти, повідомляє кореспондент CBN.

Гроші були зібрані під час IX Великоднього благодійного аукціону, який відбувся 4 квітня в обласному художньому музеї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організаторам аукціону вдалося акумулювати більше 100 тисяч гривень, за які придбали апарат для зварювання живих тканин та два освіжувача повітря для проктологічного та хірургічного відділень.

За словами заступника головного лікаря з медичної частини Ігоря Макарука, завдяки обладнанню пацієнтам не треба буде накладати шви, що полегшує процес відновлення.

Як розповіла директорка обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, після придбання апарату, на два освіжувала коштів не вистачало, але магазин техніки Comfy пішов на зустріч благодійникам.

«Це є ще одним доказом того, що усе це робиться не дарма. І, якщо кожен хоч трохи допоможе чимось – вийде велика справа», - вважає Тетяна Ткаченко.

Ігор Макарук зазначив, що держава виділяє кошти на мільйонне обладнання, а до чогось менш вартісного справа доходить не завжди.