Щодо депутата з Кіровоградщини, у якого забрали замореного голодом сина, почали кримінальне провадження

Перегляди: 1273

Поліція розпочала провадження щодо депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка за статтею за ст.166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) ККУ.

Про це CBN повідомила речниця ГУ НП в області Віталіна Бевзенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство», - сказала вона.

Санкція ст. 166 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня правоохоронці, соціальні служби та медики Новоукраїнки об’єдналися, аби від рідних батьків урятувати чотирирічного сина.

Замість 16 кілограмів – норми для свого віку – малюк важив лише сім. Скільки дитина недоїдала – спеціалісти не беруться гадати. Чекають на результати обстеження.

Батьки хлопчика спочатку не пускали представників служби у справах дітей до будинку. Зайти вдалося аж після звернення до поліції та одержання санкції суду.

Хлопчик наразі перебуває в дитячій обласній лікарні.

Пізніше з’ясувалося, що батько хлопчика – депутат Новоукраїнської районної ради Олександр Мольченко. У виснаженні хлопчика він звинуватив медиків – вони нібито проводили над малюком якісь експерименти.

У Радикальній партії, за квотою якої Мольченко пройшов до райради, заявили, що докладуть зусиль, щоб відібрати в нього мандат.